obrazok zahlavie

Domáce kokosové rezy

Na cesto potrebujeme: 
100 g hladkej múky 
100 g polohrubej múky 
125 g slovenského masla 
100 g kryštálového cukru 
2 vajcia 
1 balenie kypriaceho prášku 
1 balenie vanilkového cukru 
100 ml slovenského mlieka 
3 PL kakaa 

Na plnku potrebujeme: 
300 ml slovenského mlieka 
3 PL krupice 
80 g cukru 
1 balenie vanilkového cukru 
80 g slovenského masla 
220 g strúhaného kokosu 

Na polevu potrebujeme: 
100 g čokolády na varenie 
slovenské maslo 

Postup: 
Slovenské maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vajcia, múku premiešanú s kypriacim práškom, kakao, vanilkový cukor a mlieko. Cesto rozdelíme na polovicu, vylejeme na vymastené a múkou vysypané plechy a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 30 minút. Zo slovenského mlieka, krupice a cukru si uvaríme kašu, do ktorej pridáme kokos a slovenské maslo. Dôkladne premiešame. Vychladnutý plát korpusu potrieme kokosovou plnkou a zakryjeme ďalším plátom korpusu. Z čokolády a slovenského masla si spravíme čokoládovú polevu. Vychladnutý koláč potrieme polevou. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny.