Na cesto potrebujeme:
100 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
125 g slovenského masla
100 g kryštálového cukru
2 vajcia
1 balenie kypriaceho prášku
1 balenie vanilkového cukru
100 ml slovenského mlieka
3 PL kakaa
Na plnku potrebujeme:
300 ml slovenského mlieka
3 PL krupice
80 g cukru
1 balenie vanilkového cukru
80 g slovenského masla
220 g strúhaného kokosu
Na polevu potrebujeme:
100 g čokolády na varenie
slovenské maslo
Postup:
Slovenské maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vajcia, múku premiešanú s kypriacim práškom, kakao, vanilkový cukor a mlieko. Cesto rozdelíme na polovicu, vylejeme na vymastené a múkou vysypané plechy a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 30 minút. Zo slovenského mlieka, krupice a cukru si uvaríme kašu, do ktorej pridáme kokos a slovenské maslo. Dôkladne premiešame. Vychladnutý plát korpusu potrieme kokosovou plnkou a zakryjeme ďalším plátom korpusu. Z čokolády a slovenského masla si spravíme čokoládovú polevu. Vychladnutý koláč potrieme polevou. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny.