obrazok zahlavie

Domáce lekvárové buchty

Potrebujeme: 
350 g polohrubej múky 
1 PL krupicového cukru 
1 PL vanilkového cukru 
1 kocku droždia 
200 ml teplého slovenského mlieka 
½ KL soli 
70 g rozpusteného masla 
žĺtok 
domáci lekvár 
práškový cukor na posypanie 

Postup:
Do misky dáme preosiatu múku, cukor, soľ, rozpustené slovenské maslo a rozdrobené droždie. Postupne prilievame mlieko a vypracujeme cesto. Zakryjeme utierkou a necháme 30 minút vykysnúť na teplom mieste. Vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na obdĺžniky. Na každý kúsok cesta dáme domáci lekvár podľa chuti a vytvarujeme buchty. Pred pečením necháme buchty podkysnúť na plechu vyloženom papierom na pečenie približne 15 minút. Potrieme žĺtkom. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 minút. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.