Na cesto potrebujeme:
300 g hladkej múky
150 g slovenského masla
120 g práškového cukru
2 žĺtky
1/2 balenia kypriaceho prášku
50 ml slovenského mlieka
Na plnku potrebujeme:
50 g slovenského masla
170 g práškového cukru
170 g mletého maku
50 g hrubej múky
1/2 balenia kypriaceho prášku
200 ml slovenského mlieka
4 bielky
citrónovú kôru
Postup:
V jednej miske vymiešame slovenské maslo, cukor a žĺtky do cesta, v druhej miske vymiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a slovenské mlieko. Tieto zmesi dôkladne premiešame a vypracujeme si cesto. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť cesta rovnomerne navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pripravíme si plnku tak, že všetky suroviny na plnku okrem bielkov zamiešame mixérom. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. Opatrne ho zamiešame do plnky. Plnku rozotrieme na prvú vrstvu cesta. Na vrch dáme zvyšné cesto a popicháme ho vidličkou. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 až 30 minút.