Potrebujeme:
2 lístkové cestá
1 l slovenského plnotučného mlieka s
SK oválom5 žĺtkov
5 bielkov
10 PL kryštálového cukru
3 balenia Zlatého klasu
1 balenie vanilínového cukru
práškový cukor na servírovanie
Podporujte slovenských farmárov a
mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup na prípravu cesta:
Lístkové cestá rozvaľkáme a každý roztiahneme na veľkosť veľkého plechu. Pred vložením do rúry ich popicháme vidličkou. Pečieme na 220 °C cca 10 minút, každé cesto zvlášť. Po vychladnutí krajší diel rozrežeme na kocky o veľkosti krémešov. Druhý kus - celý plát položíme na tácku.
Postup na prípravu krému:
Zmiešame mlieko, 5 PL cukru, vanilínový cukor a dáme variť. Trochu mlieka si odložíme a do neho rozmiešame Zlaté klasy a žĺtky. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme na hustú kašu. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru na penu a jemne zamiešame do horúcej kaše.
Postup na zostavenie koláča:
Na tácke položený spodný diel natrieme krémom a pokrájané kocky pekne poukladáme na krém a jemne pritlačíme. Koláč necháme na chladnejšom mieste, kým vychladne a potom do chladničky aspoň na celú noc. Krémeš sa krája až po vyhladnutí, tak ako sme poukladali horné kocky. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.