obrazok zahlavie

Exotický tvaroháč

Potrebujeme na cesto: 
220 g hladkej múky 
125 g masla 
75 g práškového cukru 
1 vajce 
štipku soli 
30 ml studenej vody 

Potrebujeme na plnku: 
250 ml slovenskej smotany na šľahanie 
400 g slovenského mäkkého tvarohu 
7 PL práškového cukru 
200 g ananásu 
1 balíček práškovej želatíny (20 g) 
voda 

Postup: 
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime do hladkého cesta a dáme ho na hodinu do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na cca 1 cm a prenesieme ho do formy vymazanej margarínom. Ak nemáme podlhovastú formu, môžeme použiť aj menšiu okrúhlu. Cesto popritláčame na dno aj boky formy v rovnomernej vrstve, prikryjeme papierom na pečenie a naň nasypeme surové fazuľky na zaťaženie cesta. Pečieme ho 10 minút na 200°C, až kým nezačne jemne hnednúť. Vyberieme z rúry, dáme preč papier aj fazuľky a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do šľahačky. Pridáme tvaroh, cukor a znovu vyšľaháme. Želatínu pripravíme podľa návodu – zmiešame s pár lyžicami vody a necháme roztopiť. Potom ju vylejeme do tvarohového krému a premiešame. Plnku vylejeme na upečené cesto a na vrch poukladáme kocky ananásu, ktoré sme predtým zvonku osušili od šťavy. Koláč dáme piecť na 180°C na 20 minúť, až kým cesto nezhnedne. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť, aby stuhol.