Potrebujeme:
2 vajcia
200 g slovenského masla
200 g práškového cukru
300 g hladkej múky
½ KL jedlej sódy
Na plnku potrebujeme:
1 l slovenského mlieka
120 g vanilkového pudingu
100 g kryštálového cukru
5 vaječných bielkov
50 ml masla
1 l slovenskej smotany na šľahanie
100 g čokolády na varenie
50 g slovenského masla
50 ml oleja
Postup:
Plech vyložíme papierom na pečenie. V miske zmiešame múku, cukor a vajcia, zalejeme rozpusteným maslom a rozmixujeme s jedlou sódou. Cesto rozdelíme na polovicu a rozotrieme stierkou na pečenie na dva pláty. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 6 minút. V mlieku uvaríme puding s cukrom a maslom. Do horúceho pudingu vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Do formy vložíme jeden plát a zalejeme horúcim krémom. Necháme vychladnúť. Keď krém stuhne, vyšľaháme smotanu na šľahanie. Vrstvu krému rovnomerne pokryjeme vrstvou šľahačky. Zakryjeme druhým plátom. Z čokolády, masla a oleja si urobíme čokoládovú polevu. Necháme stuhnúť v chladničke. Hotový krémeš nakrájame na kocky. Ozdobíme šľahačkou.