Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1/2 hrnček oleja
2 ks vajec
1 balíček vanilkový cukru
1 balíček kypriaceho prášku
2 PL kakaa
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Vyšľaháme si vajíčka s cukrom. Pomaly k tomu prilievame mlieko, olej a na záver pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi približne na 35 až 40 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou. Následne môžeme srvírovať. Dobrú chuť.