obrazok zahlavie

Hrnčeková bábovka od babičky

Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky 
1 hrnček kryštálového cukru 
1 hrnček slovenského mlieka s SK Oválom 
1/2 hrnček oleja 
2 ks vajec 
1 balíček vanilkový cukru 
1 balíček kypriaceho prášku 
2 PL kakaa 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
Vyšľaháme si vajíčka s cukrom. Pomaly k tomu prilievame mlieko, olej a na záver pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi približne na 35 až 40 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou. Následne môžeme srvírovať. Dobrú chuť.