obrazok zahlavie

Hrnčeková bublanina

Potrebujeme: 
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček slovenského bieleho jogurt s SK Oválom 
1 hrnček kryštálového cukru 
3/4 hrnčeka oleja 
3 ks vajec 
1 bal. vanilkového cukru 
1/2 bal. kypriaceho prášku 
500 g jahôd 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup: 
Do stredne veľkej misy dáme celé vajcia, kryštálový a vanilkový cukor a spolu ich dobre prešľaháme. Potom prilejeme olej a do zmesi pridáme biely jogurt a ešte raz metličkou prešľaháme. Na mokrú zmes preosejeme dva hrnčeky hladkej múky spolu s polovicou balíčka kypriaceho prášku. Pomocou gumenej stierky alebo varechy všetky prísady premiešame. Jahody umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame. Menší plech zľahka potrieme maslom alebo tukom a naň prilepíme papier na pečenie. Na ten nalejeme pripravené cesto a uhladíme povrch. Vrch posypeme jahodami. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 35–45 minút. Po dopečení necháme bublaninu úplne vychladnúť. Podávame ju posypanú práškovým cukrom.