obrazok zahlavie

Hrnčekový koláč

Potrebujeme na jeden hrnček: 
3 PL polohrubej múky 
2 PL kakaa 
2 – 3 PL kryštálového cukru 
štipku prášku do pečiva 
2 PL slovenského mlieka 
2 PL slovenského masla 
1/2 ČL vanilkového cukru 
4 kocky horkej čokolády 
1 vajce 

Postup: 
Zmiešame múku, kakao, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom pridáme zvyšné ingrediencie a poriadne zamiešame. Nakoniec primiešame nakrájané kocky čokolády. Naplníme hrnček a vložíme do mikrovlnky na 90 sekúnd. Otestujeme špáradlom, ak sa cesto ešte lepí, ohrievame ďalších 20 sekúnd. Podávame s kopčekom zmrzliny alebo posypeme práškovým cukrom.