obrazok zahlavie

Jahodová krémová torta

Potrebujeme: 
180 g maslových sušienok 
80 g rozpusteného slovenského masla 
240 g krémového slovenského syra 
50 g kryštálového cukru 
1 balenie vanilkového cukru 
250 ml slovenskej smotany na šľahanie 
700 g čerstvých jahôd 
práškový cukor 

Postup: 
Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Dno okrúhlej tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a naň vysypeme sušienkovú zmes. Dôkladne ju utlačíme na spodok a potom dáme do mrazničky, pokiaľ budeme pripravovať náplň. 
Vyšľaháme krémový syr spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. V druhej miske vyšľaháme do tuha šľahačku a potom ju opatrne vmiešame do syrovej zmesi. Korpus vyberieme z mrazničky a vylejeme naň pripravený krém. Povrch uhladíme, prikryjeme fóliou a dáme na pár hodín, najlepšie na celú noc, do chladničky. 
Pred podávaním poukladáme na tortu umyté a na plátky nakrájané jahody. Posypeme ich jemne práškovým cukrom a môžeme krájať.