Na korpus potrebujeme:
200 g kryštálového cukru
200 g polohrubej múky
5 vajec
1 balenie vanilkového cukru
100 ml vlažnej vody
2 ČL kypriaceho prášku
olej
Na plnku potrebujeme:
500 ml slovenskej kyslej smotany
250 ml slovenskej smotany na šľahanie
2 balenia vanilkového cukru
700 g jahôd
Postup:
Žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme vodu a olej a dôkladne premiešame. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom. Následne zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme vo vymastenej tortovej forme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút. Korpus priečne prerežeme na polovicu. Jahody umyjeme a nakrájame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešame s kyslou smotanou. Striedame vrstvy korpusu, vrstvy smotany a jahody, pričom vrchnú časť korpusu ozdobíme aj celými jahodami.