obrazok zahlavie

Jahodové venčeky

Na cesto potrebujeme: 
750 ml vody 
300 ml oleja 
štipku soli 
420 g hladkej múky 
9 vajec 

Na plnku potrebujeme: 
250 g mascarpone 
250 ml slovenskej smotany na šľahanie 
cukor 
čerstvé jahody 
karamelový sirup 

Postup: 
Vodu s olejom a štipkou soli privedieme k varu. Do vriacej vody postupne primiešavame múku tak, aby nevznikali hrudky. Hmotu miešame, kým sa neoddeľuje od hrnca a varešky. Cesto necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom primiešavame vajcia. Cesto za pomoci vrecúška na zdobenie vytlačíme do tvaru krúžku na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 25 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Mascarpone vymiešame s cukrom. Zo slovenskej smotany na šľahanie si vyšľaháme tuhú šľahačku. Mascarpone následne premiešame so šľahačkou. Vychladnuté venčeky prekrojíme a naplníme krémom. Ozdobíme ich čerstvými jahodami a pokvapkáme karamelovým sirupom.