obrazok zahlavie

Jednoduchý jahodový dezert

Potrebujeme: 
1 kg čerstvých jahôd 
2 PL kryštálového cukru 
1 PL kukuričného škrobu 
kôru a šťavu z jednej limetky 
225 g  hladkej múky 
2 PL kryštálového cukru 
¼ ČL soli 
120 g studeného slovenského masla s SK OVÁLOM 
120 g slovenskej kefíru/bieleho jogurtu s SK OVÁLOM 
1 vajce 
1 vanilínový cukor 
200 ml slovenskej šľahačkovej smotany s SK OVÁLOM 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Rúru predhrejeme na 175 °C. Jahody umyjeme, nasypeme do menšieho hlbšieho plechu, pridáme 2 PL cukru, kukuričný škrob, limetkovú kôru aj šťavu a premiešame, aby sa jahody obalili. V miske zmiešame múku, 2 PL cukru, soľ, studené maslo nakrájané na malé kocky. Túto zmes rukou rozmiešame až vznikne mrvenička. V druhej miske zmiešame kefír/jogurt s vajíčkom a vanilínovým cukrom, potom pridám k múkovej mrveničke. Miešame iba kým sa sypká a tekutá zmes ako-tak spoja. Takto pripravené cesto dávkujeme pomocou lyžíc priamo na jahody v plechu. Potom pečieme 40-50 minút, kým sa vrch sfarbí do zlata a jahody jemne bublajú. Podávame jemne vychladnuté, s čerstvo vyšľahanou šľahačkou.