obrazok zahlavie

Jednoduchý tvarohovník

Potrebujeme na korpus: 
100 g slovenského masla 
240 g maslových sušienok 
štipku škorice 

Potrebujeme na plnku: 
500 g slovenského tvarohu 
2 vajíčka 
1/2 vanilkového pudingu 
citrónová kôra z celého citróna 
1 balíček vanilkového cukru 
70 g kryštálového cukru 
250 g ríbezlí

Potrebujeme na posýpku: 
20 g hladkej múky 
15 g slovenského masla 
10 g kryštálového cukru 

Postup: 
Sušienky dôkladne rozmrvíme a pridáme k nim štipku škorice. Potom k sušienkovej zmesi primiešame roztopené maslo. Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok menšieho plechu, ktorý sme vopred vystlali papierom na pečenie. Okraje necháme vyššie ako zvyšok korpusu. Korpus pečieme pri teplote 150°C 10 minút, kým nechytí zlatistý nádych. 
Zatiaľ v druhej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding, citrónovú kôru, vanilkový a kryštálový cukor. Tvarohovú zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C. Po 30 minútach koláč vyberieme a rovnomerne ho posypeme rozmrazenými ríbezľami. Navrch rozmrvíme posýpku, ktorú sme vopred vymiešali z múky, masla a cukru. Následne vložíme do rúry ešte na cca 15 minút. Pred podávaním necháme koláč poriadne vychladnúť a stuhnúť, aby sa dobre krájal.