Potrebujeme na korpus:
100 g slovenského masla
240 g maslových sušienok
štipku škorice
Potrebujeme na plnku:
500 g slovenského tvarohu
2 vajíčka
1/2 vanilkového pudingu
citrónová kôra z celého citróna
1 balíček vanilkového cukru
70 g kryštálového cukru
250 g ríbezlí
Potrebujeme na posýpku:
20 g hladkej múky
15 g slovenského masla
10 g kryštálového cukru
Postup:
Sušienky dôkladne rozmrvíme a pridáme k nim štipku škorice. Potom k sušienkovej zmesi primiešame roztopené maslo. Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok menšieho plechu, ktorý sme vopred vystlali papierom na pečenie. Okraje necháme vyššie ako zvyšok korpusu. Korpus pečieme pri teplote 150°C 10 minút, kým nechytí zlatistý nádych.
Zatiaľ v druhej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding, citrónovú kôru, vanilkový a kryštálový cukor. Tvarohovú zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C. Po 30 minútach koláč vyberieme a rovnomerne ho posypeme rozmrazenými ríbezľami. Navrch rozmrvíme posýpku, ktorú sme vopred vymiešali z múky, masla a cukru. Následne vložíme do rúry ešte na cca 15 minút. Pred podávaním necháme koláč poriadne vychladnúť a stuhnúť, aby sa dobre krájal.