obrazok zahlavie

Kakaová hrnčeková bublanina

Potrebujeme:
3 ks vajec
1 hrnček práškového cukru 
2 hrnčeky polohrubej múky 
0.5 balíčka prášku do pečiva 
2 PL kakaa 
1.5 dl oleja 
2 dl slovenského mlieko s SK Oválom 
podľa chuti maliny, čučoriedky, černice 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
 
Postup:
Vajíčka a práškový cukor dáme do misy a vyšľaháme do peny, potom pridáme mlieko a olej. Zľahka všetko spolu dobre premiešame. Na prípravu použijeme hrnček s objemom približne 250 ml. Pripravíme si druhú misku, v ktorej si zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Následne túto zmes primiešame do cesta. Plech môžeme vystlieť papierom na pečenie a vylejeme naň pripravené cesto. Na cesto poukladáme maliny, černice a čučoriedky alebo iné ovocie podľa chuti. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 až 25 minút. Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom alebo čokoládou.