obrazok zahlavie

Kakaová roláda

Potrebujeme: 
5 PL práškového cukru 
5 PL kakaa 
6 vajec 
1 ČL kypriaceho prášku 
kôru z jedného citróna 
250 ml slovenskej šľahačkovej smotany 
250 g slovenského jemného tvarohu 
50 ml sladkého kondenzovaného mlieka 

Postup: 
Oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme ich do snehu. Keď začnú peniť, pridávame po lyžiciach práškový cukor a vyšľaháme tuhú penu. Potom primiešame po jednom žĺtky a nakoniec jemne premiešame s kakaom, kypriacim práškom a kôrou z citróna. Cesto pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 – 20 minút. Po vytiahnutí z rúry ešte horúci korpus zrolujeme a tak ho necháme vychladnúť. Tvaroh šľaháme spolu s 250 ml šľahačkovej smotany a keď sa začnú meniť na sneh, postupne pridávame kondenzované mlieko. Väčšinu tohto krému potom natrieme na vychladnuté cesto a zrolujeme ho do rolády. Tú dáme potom vychladiť, najlepšie na celú noc do chladničky. Pred podávaním ozdobíme zvyškom krému.