Potrebujeme:
5 PL práškového cukru
5 PL kakaa
6 vajec
1 ČL kypriaceho prášku
kôru z jedného citróna
250 ml slovenskej šľahačkovej smotany
250 g slovenského jemného tvarohu
50 ml sladkého kondenzovaného mlieka
Postup:
Oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme ich do snehu. Keď začnú peniť, pridávame po lyžiciach práškový cukor a vyšľaháme tuhú penu. Potom primiešame po jednom žĺtky a nakoniec jemne premiešame s kakaom, kypriacim práškom a kôrou z citróna. Cesto pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 – 20 minút. Po vytiahnutí z rúry ešte horúci korpus zrolujeme a tak ho necháme vychladnúť.
Tvaroh šľaháme spolu s 250 ml šľahačkovej smotany a keď sa začnú meniť na sneh, postupne pridávame kondenzované mlieko. Väčšinu tohto krému potom natrieme na vychladnuté cesto a zrolujeme ho do rolády. Tú dáme potom vychladiť, najlepšie na celú noc do chladničky. Pred podávaním ozdobíme zvyškom krému.