Potrebujeme na cesto:
7 gramov sušeného droždia
1 hrnček vlažného slovenského mlieka
1/2 hrnčeka cukru
1/3 hrnčeka zmäknutého slovenského masla
1 ČL soli
2 vajíčka
4 hrnčeky hladkej múky
Potrebujeme na plnku:
1 hrnček trstinového cukru
5 PL kakaa
1/3 hrnčeka zmäknutého slovenského masla
Postup:
Ako prvé rozmiešame droždie v teplom mlieku. V druhej mise zmiešame cukor, maslo, soľ, vajíčka a múku, do tejto zmesi pridáme droždie s mliekom a vymiesime hladké cesto. Misku prekryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme ho odpočívať 30 až 45 minút, kým cesto zdvojnásobí svoj objem. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký obdĺžnik cca 1 cm. Plnku pripravíme zmiešaním cukru, kakaa a masla na riedky krém. Ten natrieme na vyľakané cesto, ktoré opatrne zrolujeme a pokrájame na 5 cm hrubé slimáky. Poukladáme ich na olejom vymastený pekáč, znovu prikryjeme utierkou a necháme ešte 30 minút kysnúť. Pečieme do zlato-hneda v rozohriatej rúre na 180 °C asi 20-30 minút. Podávame poprášené práškovým cukrom.