obrazok zahlavie

Kakaovo-tvarohový strúhaný koláč

Na cesto potrebujeme: 
400 g hladkej múky 
250 g slovenského masla 
150 g práškového cukru 
1 žĺtok 
5 PL kakaa 
1 balenie kypriaceho prášku 
Na plnku potrebujeme: 
750 g slovenského jemného tvarohu 
200 g práškového cukru 
1 balenie vanilkového cukru 
4 bielky 
3 žĺtky 

Postup: 
Múku, slovenské maslo, práškový cukor, žĺtok, kakao a kypriaci prášok premiešame vo väčšej mise. Cesto necháme stuhnúť v chladničke približne hodinu. Kým cesto tuhne, pripravíme si plnku. Slovenský tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do plnky. Tortovú formu si vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na dve polovice a nastrúhame nahrubo. Polovicu cesta dáme do vymastenej formy. Nanesieme naň plnku a rovnomerne posypeme zvyšným nastrúhaným cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.