Na cesto potrebujeme:
400 g hladkej múky
250 g slovenského masla
150 g práškového cukru
1 žĺtok
5 PL kakaa
1 balenie kypriaceho prášku
Na plnku potrebujeme:
750 g slovenského jemného tvarohu
200 g práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
4 bielky
3 žĺtky
Postup:
Múku, slovenské maslo, práškový cukor, žĺtok, kakao a kypriaci prášok premiešame vo väčšej mise. Cesto necháme stuhnúť v chladničke približne hodinu. Kým cesto tuhne, pripravíme si plnku. Slovenský tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do plnky. Tortovú formu si vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na dve polovice a nastrúhame nahrubo. Polovicu cesta dáme do vymastenej formy. Nanesieme naň plnku a rovnomerne posypeme zvyšným nastrúhaným cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.