Potrebujeme na koláč:
150 g horkej čokolády
150 g slovenského masla
4 celé vajcia
120 g kryštálového cukru
150 g mletých mandlí
70 g hladkej múky
50 g kakaa
50 ml kávy
Potrebujeme na polevu:
125 g horkej čokolády
100 ml slovenskej šľahačkovej smotany
Postup:
Čokoládu a maslo spolu roztopíme vo vodnom kúpeli. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuha. Žĺtky zmiešame s roztopenou čokoládovo-maslovou zmesou. Do tejto zmesi primiešame mandle, kakao, múku a potom opatrne vmiešame aj tuhý sneh. Cesto nalejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme predtým vytreli maslom a vysypali trochou múky. Koláč pečieme na 170 °C asi 50 minút. Po vybratí z rúry ho necháme asi 20 minút vychladnúť, potom koláč opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Potom ho polejeme čerstvou kávou a necháme ju nasiaknuť do koláča.
Pri príprave polevy v hrnci zohrejeme šľahačkovú smotanu, ale nenecháme ju zovrieť. Potom v nej roztopíme čokoládu, necháme trochu vychladnúť a polejeme ňou koláč. Ten necháme následne zatuhnúť. Podávame napríklad s čerstvou kávou.