obrazok zahlavie

Kinder mliečny rez

Potrebujeme:
100 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru 
2 vajcia 
60 ml slovenského mlieka s SK Oválom 
50 ml oleja 
1 balíček vanilkového cukru 
3 PL kakaa 
2 ČL prášku do pečiva 
400 g mascarpone 
80 g práškového cukru 
60 g medu 
100 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK Oválom 
20 g práškového cukru 
Kakao 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
V miske si vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a olej a vyšľaháme do peny. V druhej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Múčnu zmes pridáme k vyšľahanej pene a zamiešame. Cesto nalejeme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Pre krém vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a medom. V inej mise vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a potom ju primiešame k mascarpone. Vychladnutý korpus rozdelíme na polovicu. Na jednu polovicu nanesieme krém a prikryjeme druhou polovicou. Posypeme kakaom. Necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny pred podávaním.