Potrebujeme:
100 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru
2 vajcia
50 ml oleja
1 balíček vanilkového cukru
3 PL kakaa
2 ČL prášku do pečiva
400 g mascarpone
80 g práškového cukru
60 g medu
100 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK Oválom 20 g práškového cukru
Kakao
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
V miske si vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a olej a vyšľaháme do peny. V druhej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Múčnu zmes pridáme k vyšľahanej pene a zamiešame. Cesto nalejeme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Pre krém vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a medom. V inej mise vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a potom ju primiešame k mascarpone. Vychladnutý korpus rozdelíme na polovicu. Na jednu polovicu nanesieme krém a prikryjeme druhou polovicou. Posypeme kakaom.
Necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny pred podávaním.