obrazok zahlavie

Kokosoví ježkovia

Na cesto potrebujeme:
250 g práškového cukru
300 g hladkej múky
1 vajce
50 g slovenského masla
250 ml slovenského mlieka
2 PL medu
1 balenie kypriaceho prášku
kôru z 1 citróna
Na polevu potrebujeme:
200 g slovenského masla
250 g práškového cukru
200 ml slovenského mlieka
3 PL preosiateho kakaa
čokoládu s vysokým obsahom kakaa
strúhaný kokos

Postup:
Vajce vymiešame s cukrom. Pridáme k preosiatej múke zmiešanej s kypriacim práškom. Pridáme taktiež med a citrónovú kôru. Slovenské mlieko zmiešame s rozpusteným maslom. Zapracujeme do cesta. Vymiešame mixérom. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Koláč pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 12 minút. Po vychladnutí nakrájame. Kým koláč chladne, pripravíme si polevu. Na miernom ohni zmiešame slovenské mlieko, slovenské maslo, práškový cukor, kakao a čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Jednotlivé kúsky koláča namáčame v hotovej poleve a následne obalíme v strúhanom kokose.