obrazok zahlavie

Krtkov kopček

Potrebujeme na korpus: 
200 ml slovenského plnotučného mlieka 
200 ml rastlinného oleja
4 vajcia 
320 g hladkej múky 
160 g kryštálového cukru 
4 PL kakaa 
1 KL kypriaceho prášku 
1 KL sódy bikarbóny 

Potrebujeme na plnku: 
250 g slovenského tučného hrudkovitého tvarohu
550 ml slovenskej šľahačkovej smotany 
2 balíčky vanilkového cukru 
100 g nastrúhanej horkej čokolády 
1 balíček želatínového stužovača 
4 banány 

Postup: 
Celé vajcia a cukor vyšľaháme do penista, postupne pridávame mlieko, olej a nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaom. Dôkladne premiešame a nalejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C cca 40 minút. Po vychladnutí korpus vydlabeme do hĺbky cca 2 cm, s 2 cm okrajom, aby v strede vznikla priehlbina. Vydlabané cesto rukami rozdrobíme. Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a potom premiešame so šľahačkou. Do plnky pridáme stužovač a strúhanú čokoládu a poriadne premiešame metličkou. Na dno vydlabaného korpusu poukladáme pozdĺžne prerezané polky banánov a navŕšime na ne plnku do tvaru kopčeka. Nakoniec pokryjeme plnku vrstvou rozdrobeného korpusu a vytvoríme tak krásny „krtkov kopček“. Tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie na celú noc.