Potrebujeme na korpus:
200 ml slovenského plnotučného mlieka
200 ml rastlinného oleja
4 vajcia
320 g hladkej múky
160 g kryštálového cukru
4 PL kakaa
1 KL kypriaceho prášku
1 KL sódy bikarbóny
Potrebujeme na plnku:
250 g slovenského tučného hrudkovitého tvarohu
550 ml slovenskej šľahačkovej smotany
2 balíčky vanilkového cukru
100 g nastrúhanej horkej čokolády
1 balíček želatínového stužovača
4 banány
Postup:
Celé vajcia a cukor vyšľaháme do penista, postupne pridávame mlieko, olej a nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaom. Dôkladne premiešame a nalejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C cca 40 minút. Po vychladnutí korpus vydlabeme do hĺbky cca 2 cm, s 2 cm okrajom, aby v strede vznikla priehlbina. Vydlabané cesto rukami rozdrobíme.
Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a potom premiešame so šľahačkou. Do plnky pridáme stužovač a strúhanú čokoládu a poriadne premiešame metličkou. Na dno vydlabaného korpusu poukladáme pozdĺžne prerezané polky banánov a navŕšime na ne plnku do tvaru kopčeka. Nakoniec pokryjeme plnku vrstvou rozdrobeného korpusu a vytvoríme tak krásny „krtkov kopček“. Tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie na celú noc.