obrazok zahlavie

Ľahká čerešňová bublanina

Potrebujeme: 
200 g slovenského masla 
5 vajec 
300 g práškového cukru 
300 g polohrubej múky 
100 ml slovenského mlieka 
1 balenie kypriaceho prášku 
čerešne 
cukor na poprášenie 

Postup: 
Slovenské maslo necháme zmäknúť. Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vymiešame tuhý sneh. Zmäknuté slovenské maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme sneh, preosiatu múku a kypriaci prášok. Na záver primiešame žĺtky a mlieko. Na plech (vystlaný papierom na pečenie) vylejeme cesto, na ktoré rovnomerne poukladáme umyté a odkôstkované čerešne. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút. Hotovú bublaninu necháme trošku vychladnúť a poprášime cukrom.