Potrebujeme:
350 ml slovenského mlieka
140 g slovenského masla
2 žĺtky
1 balenie droždia
800 g hladkej múky
80 g práškového cukru
1 KL vanilkovej esencie
kôru z jedného citróna
2 vaječné bielky na potretie
2 hrste maku
Postup:
Sypké suroviny na cesto premiešame. Tekuté suroviny premiešame. Zo zmesi sypkých a tekutých surovín vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto rozdelíme na 8 dielov. Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme guľôčky. V strede spravíme pomúčenými prstami dierku a vytvarujeme krúžky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vaječným bielkom a posypeme makom. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 20 až 25 minút.