Potrebujeme:
650 g hladkej múky
250 g vychladnutého slovenského masla
200 ml vody
½ PL cukru
2 vajcia + jedno na potretie
soľ
150 g mletého maku
200 ml slovenského mlieka
hrozienka namočené v rume
½ balenia vanilkového cukru
práškový cukor podľa chuti + práškový cukor na posypanie
Postup:
Vychladnuté slovenské maslo zmiešame s múkou. Pridáme dve vajcia, soľ, cukor a vodu. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme vychladnúť asi hodinu v chladničke. Z maku, slovenského mlieka, vanilkového a práškového cukru vypracujeme makovú plnku. Do plnky pridáme aj hrozienka namočené v rume. Z vychladnutého cesta vykrojíme na pomúčenej doske kolieska, ktoré naplníme makovou plnkou. Cesto preložíme a pritlačíme po okrajoch. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 minút. Posypeme práškovým cukrom.