Na cesto potrebujeme:
2 hrnčeky slovenského mlieka
2 až 3 vajcia
1 a ¾ hrnčeka cukru
2 hrnčeky múky
1 balenie kypriaceho prášku
1 a ½ hrnčeka nepomletého maku
1 hrnček oleja
Na polevu potrebujeme:
1 PL citrónovej šťavy
100 g práškového cukru
1 PL teplej vody
Na zdobenie potrebujeme:
citrón
lístky mäty
Postup:
Vajcia rozmiešame s mliekom, pridáme cukor, múku, kypriaci prášok a mak. Pridáme aj olej a dôkladne premiešame. Cesto rovnomerne vylejeme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút až 35 minút. Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu. Vodu s citrónovou šťavou dáme do misky a postupne zašľahávame cukor. Polevu natrieme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť. Ozdobíme kolieskami citrónu a mätovými lístkami.