obrazok zahlavie

Makový koláč s citrónovou polevou

Na cesto potrebujeme: 
2 hrnčeky slovenského mlieka 
2 až 3 vajcia 
1 a ¾ hrnčeka cukru 
2 hrnčeky múky 
1 balenie kypriaceho prášku 
1 a ½ hrnčeka nepomletého maku 
1 hrnček oleja 

Na polevu potrebujeme: 
1 PL citrónovej šťavy 
100 g práškového cukru 
1 PL teplej vody 

Na zdobenie potrebujeme: 
citrón 
lístky mäty 

Postup: 
Vajcia rozmiešame s mliekom, pridáme cukor, múku, kypriaci prášok a mak. Pridáme aj olej a dôkladne premiešame. Cesto rovnomerne vylejeme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút až 35 minút. Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu. Vodu s citrónovou šťavou dáme do misky a postupne zašľahávame cukor. Polevu natrieme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť. Ozdobíme kolieskami citrónu a mätovými lístkami.