Na cesto potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
½ hrnčeka práškového cukru
½ veľkého slovenského masla
½ kypriaceho prášku
¼ hrnčeka slovenskej kyslej smotany
1 vajce + 1 vajce na potretie
Na plnku potrebujeme:
150 g maku
5 PL slivkového lekváru
3 PL práškového cukru
50 g slovenského masla
Postup:
Zo surovín na cesto si vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice. Polovicu cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a vystelieme ňou vymastenú a múkou vysypanú formu na pečenie. Plnku si urobíme tak, že mak zmiešame s práškovým cukrom, lekvárom a roztopeným maslom. Cesto potrieme makovou plnkou. Z druhej polovice cesta si urobíme mriežku, ktorou prekryjeme makovú plnku. Cesto pritlačíme na okrajoch. Pred pečením mriežku potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C približne 40 minút.