obrazok zahlavie

Malinové čokomisky

Potrebujeme na cesto: 
250 g slovenského masla 
80 g práškového cukru 
400 g hladkej múky 
100 g mandľovej alebo inej orechovej múčky 
1 balíček vanilkového cukru 
štipka mletej škorice 
50 g kakaa 

Potrebujeme na plnku: 
1 balík zlatého klasu 
500 ml slovenského plnotučného mlieka 
300 g horkej čokolády 
2 PL kryštálového cukru 
maliny 
čučoriedky 

Postup: 
Suroviny na prípravu cesta zmiešame na jemné cesto a necháme hodinu vychladiť v chladničke. Cesto potom plníme do vymastených formičiek na košíčky. Pečieme na 180°C cca 10 minút. Hneď po vybratí z rúry vyberieme košíčky z formičiek a necháme úplne vychladnúť. 
 Pri príprave plnky si rozmiešame zlatý klas v troche mlieka spolu s cukrom a zvyšok mlieka dáme hriať na sporák do hrnca. Keď mlieko začne vrieť, prilejeme doň vymiešané mlieko so zlatým klasom a uvaríme puding. Potom do ešte horúcej zmesi nalámeme horkú čokoládu a miešame až kým sa neroztopí a vznikne nám hladká čokoládová zmes. Túto zmes plníme do košíčkov pomocou vrecúška a na vrch vtlačíme umyté a osušené maliny alebo čučoriedky. Pred servírovaním môžeme košíčky ešte poprášiť práškovým cukrom a posypať čokoládovými hoblinami.