Potrebujeme na cesto:
250 g slovenského masla
80 g práškového cukru
400 g hladkej múky
100 g mandľovej alebo inej orechovej múčky
1 balíček vanilkového cukru
štipka mletej škorice
50 g kakaa
Potrebujeme na plnku:
1 balík zlatého klasu
500 ml slovenského plnotučného mlieka
300 g horkej čokolády
2 PL kryštálového cukru
maliny
čučoriedky
Postup:
Suroviny na prípravu cesta zmiešame na jemné cesto a necháme hodinu vychladiť v chladničke. Cesto potom plníme do vymastených formičiek na košíčky. Pečieme na 180°C cca 10 minút. Hneď po vybratí z rúry vyberieme košíčky z formičiek a necháme úplne vychladnúť.
Pri príprave plnky si rozmiešame zlatý klas v troche mlieka spolu s cukrom a zvyšok mlieka dáme hriať na sporák do hrnca. Keď mlieko začne vrieť, prilejeme doň vymiešané mlieko so zlatým klasom a uvaríme puding. Potom do ešte horúcej zmesi nalámeme horkú čokoládu a miešame až kým sa neroztopí a vznikne nám hladká čokoládová zmes. Túto zmes plníme do košíčkov pomocou vrecúška a na vrch vtlačíme umyté a osušené maliny alebo čučoriedky. Pred servírovaním môžeme košíčky ešte poprášiť práškovým cukrom a posypať čokoládovými hoblinami.