Potrebujeme:
150 g hladkej múky
50 g studeného slovenského masla
50 g kryštálového cukru
1 vajce
250 g mascarpone
125 g slovenského jemného tvarohu
200 g bielej čokolády
2 a pol PL kryštálového cukru
štipku mletej vanilky
maliny na ozdobu
Postup:
Múku, 50 g cukru a studené maslo nakrájané na kocky zmiešame v jednej miske. Rozpracujeme rukou na sypké cesto a potom pridáme vajíčko. Zmiešame na pevné cesto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 20 minút. Po stuhnutí ho vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vystelieme ním okrúhlu či obdĺžnikovú vymazanú a vysypanú formu. Okraje orežeme, dno popicháme vidličkou a uložíme na cca 30 minút do chladu. Na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme suchou fazuľou. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 190°C, potom papier aj s fazuľou odstránime a ešte pečieme pri 180°C ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť vo forme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, mascarpone vyšľaháme s tvarohom a 2,5 lyžicami cukru a nakoniec primiešame aj vychladnutú čokoládu a mletú vanilku. Krém rovnomerne rozotrieme na upečené cesto, vložíme na noc do chladničky a pred podávaním ozdobíme malinami.