obrazok zahlavie

Mandľové koláčiky s bielou čokoládou

Potrebujeme: 
60 g slovenského masla s SK OVÁLOM 
60 g kryštálového cukru 
30 g hladkej múky 
90 g mandľových lupienkov 
60 g nakrájaných kandizovaných čerešní 
60 g nakrájanej kandizovanej kôry z citrusov 
180 g bielej čokolády na polevu 
1 PL slovenského masla s SK OVÁLOM na polevu 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, kryštálový cukor a potom primiešame hladkú múku. Kašu potom odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Potom zmiešame mandľové lupienky, nadrobno nakrájané kandizované čerešne a citrusovú kôru. Obe zmesi dôkladne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 ° C. Pomocou lyžice vytvárame na papieri kôpky, ktoré jemne roztlačíme. Nechávame medzi koláčikmi dostatočný priestor, lebo sa pri pečení roztečú. Pečieme ich 10 minút, kým koláče začnú zlatnúť. Po vybratí z rúry necháme koláčiky odpočívať ešte 2 minúty a potom ich presunieme na tanier. Čokoládu roztopíme spolu s lyžicou masla vo vodnom kúpeli. Florentínky namáčame spodnou stranou do čokolády a ukladáme ich na čistý papier na pečenie, kde ich necháme stuhnúť na chladnejšom mieste.