Potrebujeme:
60 g kryštálového cukru
30 g hladkej múky
90 g mandľových lupienkov
60 g nakrájaných kandizovaných čerešní
60 g nakrájanej kandizovanej kôry z citrusov
180 g bielej čokolády na polevu
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, kryštálový cukor a potom primiešame hladkú múku. Kašu potom odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Potom zmiešame mandľové lupienky, nadrobno nakrájané kandizované čerešne a citrusovú kôru. Obe zmesi dôkladne premiešame.
Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 ° C. Pomocou lyžice vytvárame na papieri kôpky, ktoré jemne roztlačíme. Nechávame medzi koláčikmi dostatočný priestor, lebo sa pri pečení roztečú. Pečieme ich 10 minút, kým koláče začnú zlatnúť. Po vybratí z rúry necháme koláčiky odpočívať ešte 2 minúty a potom ich presunieme na tanier.
Čokoládu roztopíme spolu s lyžicou masla vo vodnom kúpeli. Florentínky namáčame spodnou stranou do čokolády a ukladáme ich na čistý papier na pečenie, kde ich necháme stuhnúť na chladnejšom mieste.