Potrebujeme:
3 vajíčka
150 ml slovenského polotučného mlieka s
SK OVÁLOM 50g kryštálového cukru
1 PL jablčného octu
100 g mletých mandlí
25 g polohrubej múky
1 balíček vanilínového cukru
ČL sódy bikarbóny
čerešne/višne podľa chuti
kúsky/plátky mandlí
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Vajíčka, mlieko, cukor a jablčný ocot premiešame metličkou alebo ručným mixérom.
Mandle, múku, vanilkový cukor a sódu si premiešame v miske. Tekutú zmes primiešame k tej sypkej a cesto máme hotové. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne do nej nalejeme cesto. Poukladáme naň ovocie a pečieme 25-30 minút na 175 °C.
Vyberieme z trúby a necháme úplne vychladnúť a podávame posypané plátkami mandlí.