obrazok zahlavie

Mandľovo-čerešňová bublanina

Potrebujeme: 
3 vajíčka 
150 ml slovenského polotučného mlieka s SK OVÁLOM 
50g kryštálového cukru 
1 PL jablčného octu 
100 g mletých mandlí 
25 g polohrubej múky 
1 balíček vanilínového cukru 
ČL sódy bikarbóny 
čerešne/višne podľa chuti 
kúsky/plátky mandlí 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Vajíčka, mlieko, cukor a jablčný ocot premiešame metličkou alebo ručným mixérom. Mandle, múku, vanilkový cukor a sódu si premiešame v miske. Tekutú zmes primiešame k tej sypkej a cesto máme hotové. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne do nej nalejeme cesto. Poukladáme naň ovocie a pečieme 25-30 minút na 175 °C. Vyberieme z trúby a necháme úplne vychladnúť a podávame posypané plátkami mandlí.