Potrebujeme:
3 hrnčeky polohrubej múky
20 g droždia
100 ml slovenského mlieka
1 KL cukru
1 KL soli
100 ml oleja
3 až 4 zemiaky
250 g slovenského masla
žĺtok na potretie
sezam, rascu a tekvicové semienka na posypanie
Postup:
Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Následne si z múky, soli, oleja a kvásku vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme, nastrúhame naň ošúpané zemiaky a slovenské maslo. Cesto poskladáme a necháme kysnúť približne 20 minút. Potom ho rozvaľkáme znova a postup zopakujeme 3krát. Z cesta vykrojíme pagáče. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a posypeme sezamom, rascou a tekvicovými semienkami. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút.