obrazok zahlavie

Marhuľovo-jogurtový koláč

Potrebujeme: 
500 g čerstvých marhúľ 
450 g slovenského bieleho jogurtu s SK OVÁLOM 
1 hrnček polohrubej múky 
1/2 hrnčeku kryštálového cukru 
2 vajcia 
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva 
1 balíček vanilínového cukru 
maslo na vymastenie a múku na vysypanie plechu 

 Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Z múky, cukru, jogurtu, vajec a kypriaceho prášku vymiesime cesto, do ktorého pridáme ešte vanilínový cukor. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy na pečenie a poukladáme naň pokrájané vykôstkované marhule. Vložíme do vyhriatej rúry na teplotu 180°C a pečieme 30-40 minút, kým nie je cesto upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme koláč úplne vychladnúť vo forme a potom podávame.