Potrebujeme:
500 g čerstvých marhúľ
450 g slovenského bieleho jogurtu s
SK OVÁLOM 1 hrnček polohrubej múky
1/2 hrnčeku kryštálového cukru
2 vajcia
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
1 balíček vanilínového cukru
maslo na vymastenie a múku na vysypanie plechu
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Z múky, cukru, jogurtu, vajec a kypriaceho prášku vymiesime cesto, do ktorého pridáme ešte vanilínový cukor. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy na pečenie a poukladáme naň pokrájané vykôstkované marhule.
Vložíme do vyhriatej rúry na teplotu 180°C a pečieme 30-40 minút, kým nie je cesto upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme koláč úplne vychladnúť vo forme a potom podávame.