Na cesto potrebujeme:
4 vajcia
10 PL oleja
8 PL teplej vody
260 g práškového cukru
260 g hladkej múky
1 balenie kypriaceho prášku
Na plnku potrebujeme:
500 ml slovenského mlieka
1 balenie zlatého klasu
1 balenie vanilkového cukru
250 g slovenského masla
150 g práškového cukru
čokoládu na polevu
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Primiešame olej, teplú vodu, múku, kypriaci prášok a tuhý sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice cesta primiešame preosiate kakao. Kakaové aj biele cesto pečieme zvlášť vo vymastených a múkou vysypaných formách na srnčí chrbát v rúre predhriatej na 165 °C približne 20 minút. Po dopečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Cesto nakrájame na plátky. Zlatý klas si uvaríme v slovenskom mlieku, pridáme vanilkový cukor. Slovenské maslo vymiešame s práškovým cukrom a premiešame s vychladnutým pudingom. Nakrájané plátky cesta natierame plnkou, pričom striedame svetlú a tmavú časť cesta. Koláč potrieme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.