Potrebujeme:
2 šálky hladkej múky
2 vajcia
200 ml slovenského hustého bieleho jogurtu
1 kypriaci prášok
1 PL kryštálového cukru
½ ČL soli
1 vanilkový cukor
1 PL rumu
olej na vyprážanie
Postup:
Do misy rozbijeme vajíčka a prisypeme k nim kryštálový a vanilkový cukor so štipkou soli. Všetko spolu vymiešame mixérom, až sa nám vytvorí masa s jemnou penou. Potom pridáme biely jogurt a lyžičku rumu a znovu mixujeme. Potom prisypeme kypriaci prášok, múku a premiešame mixérom.
Vo vyššom hrnci rozpálime väčšie množstvo oleja. Lyžicou naberáme cesto a hádžeme ho do horúceho oleja. Aby sa cesto na lyžicu nelepilo, namočíme ju do oleja. Ak je cesto pripravené správne, jednotlivé šišky sa budú v oleji postupne otáčať samé. Pečieme približne 2 minúty z každej strany, až do zlatista. Šišky vyberáme z oleja naberačkou a kladieme na papierové obrúsky, ktoré vsiaknu prebytočný olej. Podávame ich po vychladnutí posypané práškovým cukrom.