Na cesto potrebujeme:
150 ml slovenského mlieka
20 g droždia
30 g kryštálového cukru
50 ml slovenskej kyslej smotany
250 g hladkej múky
2 žĺtky
soľ
olej
Na tvarohovú plnku potrebujeme:
150 g mäkkého slovenského tvarohu
1 balenie vanilkového cukru
20 g práškového cukru
1 žĺtok
20 g slovenského masla
citrónovú kôru
Na makovú plnku potrebujeme:
100 g mletého maku
50 ml slovenského mlieka
50 g cukru
Postup:
Z droždia, cukru a vlažného slovenského mlieka si spravíme kvások. Do kvásku pridáme zvyšné suroviny na cesto. Cesto necháme vykysnúť zakryté utierkou na teplom mieste. Z cesta vypracujeme malé bochníčky. Všetky suroviny na tvarohovú plnku dôkladne premiešame. V ďalšej miske premiešame suroviny na makovú plnku. V bochníčkoch cesta spravíme jamku, ktorú naplníme tvarohovou alebo makovou plnkou. Pečieme v rúre predhriatej na 220 °C dozlatista.