obrazok zahlavie

Moravské koláčiky

Na cesto potrebujeme: 
150 ml slovenského mlieka 
20 g droždia 
30 g kryštálového cukru 
50 ml slovenskej kyslej smotany 
250 g hladkej múky 
2 žĺtky 
soľ 
olej 

 Na tvarohovú plnku potrebujeme: 
150 g mäkkého slovenského tvarohu 
1 balenie vanilkového cukru 
20 g práškového cukru 
1 žĺtok 
20 g slovenského masla 
citrónovú kôru 

 Na makovú plnku potrebujeme: 
100 g mletého maku 
50 ml slovenského mlieka 
50 g cukru 

 Postup: 
Z droždia, cukru a vlažného slovenského mlieka si spravíme kvások. Do kvásku pridáme zvyšné suroviny na cesto. Cesto necháme vykysnúť zakryté utierkou na teplom mieste. Z cesta vypracujeme malé bochníčky. Všetky suroviny na tvarohovú plnku dôkladne premiešame. V ďalšej miske premiešame suroviny na makovú plnku. V bochníčkoch cesta spravíme jamku, ktorú naplníme tvarohovou alebo makovou plnkou. Pečieme v rúre predhriatej na 220 °C dozlatista.