obrazok zahlavie

Mrkvová torta

Potrebujeme: 
2 hrnčeky hladkej múky 
 1/2 hrnčeka celozrnnej múky 
 2 ČL prášku do pečiva 
1 ČL sódy bikarbóny 
1 a 1/2 ČL škorice
4 vajcia 
1/2 hrnčeka hnedého cukru 
1/4 hrnčeka medu 
1dcl oleja 
50g rozpusteného slovenského masla s SK Oválom 
1/2 hrnčeka jablkovej výživy 
300g nastrúhanej mrkvi (3 hrnčeky) 
1/2 hrnčeka vlašských orechov 
1/2 hrnčeka hrozienok 
Na plnku: 
 200g smotanovú nátierku 
250g mascarpone 
100g slovenskej kyslej smotany s SK Oválom 
150g slovenskej šľahačkovej smotany s SK Oválom 
2 PL práškového cukru 
1 vanilkový cukor 
1 pomaranč na pokvapkanie korpusov 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Vo väčšej miske zmiešame múku, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a medom, pridáme olej, rozpustené maslo a jablkovú výživu. Obsahy oboch misiek dáme dokopy a premiešame. Do cesta pridáme nastrúhanú mrkvu, oriešky a hrozienka. Pečieme vo vymastenej tortovej forme v rúre vyhriatej na 175C približne 45-60 minút. Kým sa torta pečie, pripravíme si plnku. A to tak, že všetky ingrediencie spolu vymiešame na hladký krém. Tento krém pred plnením torty necháme odpočívať v chladničke, aby stuhol. Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť, prerežeme ju na dva pláty a naplníme krémom. Krém použijeme aj na okraje a vrch torty ktorý môžeme ozdobiť orieškami.