Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 hrnčeka celozrnnej múky
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL sódy bikarbóny
1 a 1/2 ČL škorice
4 vajcia
1/2 hrnčeka hnedého cukru
1/4 hrnčeka medu
1dcl oleja
50g rozpusteného slovenského masla s
SK Oválom 1/2 hrnčeka jablkovej výživy
300g nastrúhanej mrkvi (3 hrnčeky)
1/2 hrnčeka vlašských orechov
1/2 hrnčeka hrozienok
Na plnku:
200g smotanovú nátierku
250g mascarpone
150g slovenskej šľahačkovej smotany s
SK Oválom 2 PL práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 pomaranč na pokvapkanie korpusov
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame múku, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu
V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a medom, pridáme olej, rozpustené maslo a jablkovú výživu. Obsahy oboch misiek dáme dokopy a premiešame. Do cesta pridáme nastrúhanú mrkvu, oriešky a hrozienka. Pečieme vo vymastenej tortovej forme v rúre vyhriatej na 175C približne 45-60 minút. Kým sa torta pečie, pripravíme si plnku. A to tak, že všetky ingrediencie spolu vymiešame na hladký krém. Tento krém pred plnením torty necháme odpočívať v chladničke, aby stuhol. Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť, prerežeme ju na dva pláty a naplníme krémom. Krém použijeme aj na okraje a vrch torty ktorý môžeme ozdobiť orieškami.