Potrebujeme:
300 g polohrubej múky
200 g hnedého cukru
3 vajcia
300 ml oleja
300 g postrúhanej mrkvy
100 g posekaných vlašských orechov + zopár na posypanie
250 g krémového syru
100 g slovenského masla
500 g práškového cukru
1 KL sódy bikarbóny
1 KL prášku do pečiva
2 KL škorice
štipku soli
1 KL vanilkovej esencie
Postup:
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Cukor, vajcia a olej vyšľaháme v miske. Pomaly prišľaháme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do pečiva. Pridáme škoricu, soľ a vanilkovú esenciu. Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a nasekané vlašské orechy. Cesto dáme do tortovej formy a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 35 až 40 minút. Necháme vychladnúť a prerežeme na dve časti. Cukor s maslom vyšľaháme, do zmesi zašľaháme krémový syr. Prerezaný korpus potrieme krémom, rovnako krémom potrieme aj celú tortu zvrchu. Posypeme zvyšnými posekanými orechmi.