Potrebujeme na cesto:
180 g polohrubej múky
2 vajcia
100 g slovenského masla
100 g kryštálového cukru
50 ml slovenského mlieka
1 ČL prášku do pečiva
Potrebujeme na plnku:
800 g zaváraných broskýň
30 g kryštálového cukru
30 g slovenského masla
Postup:
V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme zvyšné suroviny na cesto a zmiešame. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne posypeme kryštálovým cukrom a kúskami masla na plnku. Broskyne zlejeme od šťavy, nakrájame na hrubšie mesiačiky alebo iné tvary podľa želania a poukladáme ich do formy na cukor. Vymiešaným cestom opatrne polejeme broskyne a utrasieme cesto vo forme. Tortu pečieme 45-50 minút na 180°C. Po dopečení nožom oddelíme boky formy od cesta a tortu preklopíme na tanier a necháme vychladnúť. Potom môžeme podávať.