Potrebujeme:
125 ml slovenského plnotučného mlieka
125 ml vody
100 g slovenského masla
3 g soli
2 g kryštálového cukru
150 g hladkej múky
225 g vajec (vyšľahané spolu)
Postup:
Do hrnca s rúčkou dáme vodu, mlieko, maslo, soľ a cukor. Na miernom ohni zohrievame až do zovretia. Potom pridáme preosiatu múku a miešame 2-3 minúty, stále na ohni. Potom premiestnime cesto do plastovej misky a stále miešame, kým trochu vychladne. Keď je cesto na dotyk už len teplé, tak doň postupne primiešavame rozšľahané vajcia. Až kým sa vytvorí homogénne cesto.
Rúru predhrejeme na 175 °C.
Cesto dáme do vrecka na zdobenie a vytvárame kruhy na papier na pečenie. Dávame pozor, aby boli rovnomerne hrubé. Mokrým prstom uhladíme cesto na spojoch kruhov.
Pred vložením plechu do rúry do nej nafŕkame 3 PL vody, aby sa vytvorila para a okamžite vložíme plech do rúry. Pečieme 40-45 minút do zlatohneda. Cesto sledujeme, ale rúru neotvárame, pokiaľ plech nechceme naozaj vybrať, inak môžu koláčiky spľasnúť.
Vychladnuté koláčiky podávame s čerstvou šľahačkou alebo pudingom.