Na korpus potrebujeme:
75 g jemného kryštálového cukru
2 a ½ PL hladkej múky
75 g mandlí
3 vajcia
15 g vychladnutého rozpusteného slovenského masla
3 bielky
1 PL jemného kryštálového cukru
Na čokoládový ganache potrebujeme:
150 g nadrobno nasekanej tmavej čokolády
150 ml slovenskej smotany na šľahanie
Na kávový sirup potrebujeme:
3 PL jemného kryštálového cukru
3 PL instantnej kávy
6 PL vody
Na kávový krém potrebujeme:
70 g jemného kryštálového cukru
1 bielok
100 g trochu zmäknutého slovenského masla
1 PL instantnej kávy
Na čokoládovú polevu potrebujeme:
horkú čokoládu
trochu slovenského masla
Postup:
Rúru predhrejeme na 220 °C. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Cukor a múku preosejeme do väčšej misy. Primiešame mandle a vajcia a vyšľaháme. Do zmesi primiešame slovenské maslo. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Sneh postupne zľahka zamiešame do zmesi. Cesto dáme do formy. Pečieme 6 až 7 minút. Ganache si pripravíme tak, že nadrobno nasekanú čokoládu zalejeme slovenskou smotanou na šľahanie, ktorú sme priviedli k varu, a vymiešame dohladka. Kávový sirup pripravíme tak, že vodu s cukrom privedieme k varu, pridáme kávu a odstavíme. Nasleduje príprava kávového krému. Cukor a 3 PL vody rozpustíme v menšom hrnci. Pomocou cukrárenského štetca stierame kryštáliky cukru zo stien hrnca. Zvýšime teplotu a počkáme, kým sa z cukru spraví mäkká guľôčka. Vyšľaháme si bielok, do ktorého zľahka zašľaháme horúcu cukrovú hmotu. Postupne zašľaháme aj slovenské maslo a instantnú kávu. Vychladnutý korpus vodorovne prekrojíme na tri časti. Prvý plát pokvapkáme kávovým sirupom a potrieme polovicou ganache. Prikryjeme druhým plátom cesta, pokvapkáme kávovým sirupom a potrieme kávovým krémom, trochu krému si odložíme bokom. Zakryjeme posledným plátom cesta, pokvapkáme kávovým sirupom, rovnomerne navrstvíme zvyšný ganache. Pokryjeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili z horkej čokolády a trošky slovenského masla. Vrch torty môžeme ozdobiť nápisom opera, ktorý vytvoríme zo zvyšného krému. Necháme stuhnúť v chladničke.