obrazok zahlavie

Orechový koláč so snehom

Potrebujeme: 
7 bielkov 
100 g hnedého cukru 
220 g mletých vlašských orechov 
½ kypriaceho prášku 
150 g slovenského masla 
štipku soli 
2 PL práškového cukru 

Postup: 
Štyri bielky vyšľaháme so štipkou soli a trstinovým cukrom do tuhého snehu. Slovenské maslo rozpustíme a necháme chvíľu vychladnúť . Orechy premiešame s kypriacim práškom a zapracujeme do snehu. Postupne pridáme aj rozpustené slovenské maslo. Vypracujeme cesto. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 minúť. Medzičasom si z troch bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Sneh rovnomerne natrieme na koláč a vrátime do rúry ešte na 4 až 5 minút.