Potrebujeme:
7 bielkov
100 g hnedého cukru
220 g mletých vlašských orechov
½ kypriaceho prášku
150 g slovenského masla
štipku soli
2 PL práškového cukru
Postup:
Štyri bielky vyšľaháme so štipkou soli a trstinovým cukrom do tuhého snehu. Slovenské maslo rozpustíme a necháme chvíľu vychladnúť . Orechy premiešame s kypriacim práškom a zapracujeme do snehu. Postupne pridáme aj rozpustené slovenské maslo. Vypracujeme cesto. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 minúť. Medzičasom si z troch bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Sneh rovnomerne natrieme na koláč a vrátime do rúry ešte na 4 až 5 minút.