obrazok zahlavie

Palacinková torta

Potrebujeme:
NA CESTO:
3 vajcia 
100 g hladkej múky 
1 ČL lyžička mletej škorice 
20 g kakaa holandského typu 
250 ml polotučného slovenského mlieka s SK Oválom 
20 g medu 

NA KRÉM: 
500 g polotučného slovenského tvarohu s SK Oválom 
80 g horkej čokolády 
1 lyžica medu 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Všetky ingrediencie na palacinkové cesto rozmixujeme v mixéri alebo rozšľaháme vo väčšej mise. Horkú čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom. V miske vyšľaháme tvaroh s medom a pomaly k nim metličkou zašľaháme rozpustenú čokoládu. Krém dáme na chvíľku do chladničky. Pripravíme si cesto na palacinky a malú nepriľnavú panvicu. Panvicu rozohrejeme, zdroj tepla stlmíme na stredný stupeň a z pripraveného cesta pečieme palacinky. Pečieme 1 – 2 minúty z každej strany. Z pripraveného cesta upečieme približne 12 palaciniek s Ø 12 cm. Pri vrstvení natrieme každú palacinku lyžicou pripraveného krému. Vrstvenie zakončíme poslednou palacinkou a hotovú tortu vložíme aspoň na 10 minút do chladničky.