Na cesto potrebujeme:
4 ks vajcia
12 PL hladkej múky
štipka soli
50 ml rastlinného oleja
4 PL kryštálového cukru
Na krém potrebujeme:
200 g lieskových orieškov
75 g kakaa
125 ml slovenskej šľahačkovej smotany s
SK OVÁLOM 4 PL medu
½ ČL vanilkového extraktu
štipka soli
Poleva:
50 g čokolády
50 g slovenskej šľahačkovej smotany s
SK OVÁLOM
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Zahrejeme rúru na 190 °C, lieskové orechy uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ich cca 12 – 15 minút. Po upečení odstránime šupky, necháme ich vychladnúť. Z orechov si odložíme za hrsť na ozdobu a zvyšok dáme do mixéra so silnými otáčkami a mixujeme cca 5 minút, kým nevznikne orechová pasta. Do pasty pridáme zvyšok ingrediencií a pomixujeme do krémovej formy.
Vajíčka, múku, cukor, štipku soli, olej a mlieko vymiešame na hladké palacinkové cesto. Cesto necháme 20 minút postáť. Palacinky upečieme na malom množstve masla alebo oleja. Na každú palacinku nanesieme tenkú vrstvu čokoládovo-orieškového krému a uložíme ich postupne na seba, kým nevznikne torta. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády a šľahačky. Nakoniec tortu ozdobíme orieškami alebo ovocím podľa chuti.