obrazok zahlavie

Palacinková torta s čokoládovo orechovou plnkou

Na cesto potrebujeme: 
500 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
4 ks vajcia 
12 PL hladkej múky 
štipka soli 
50 ml rastlinného oleja 
4 PL kryštálového cukru 

Na krém potrebujeme: 
200 g lieskových orieškov 
75 g kakaa 
125 ml slovenskej šľahačkovej smotany s SK OVÁLOM 
4 PL medu 
½ ČL vanilkového extraktu
štipka soli 

Poleva: 
50 g čokolády 
50 g slovenskej šľahačkovej smotany s SK OVÁLOM 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Zahrejeme rúru na 190 °C, lieskové orechy uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ich cca 12 – 15 minút. Po upečení odstránime šupky, necháme ich vychladnúť. Z orechov si odložíme za hrsť na ozdobu a zvyšok dáme do mixéra so silnými otáčkami a mixujeme cca 5 minút, kým nevznikne orechová pasta. Do pasty pridáme zvyšok ingrediencií a pomixujeme do krémovej formy. Vajíčka, múku, cukor, štipku soli, olej a mlieko vymiešame na hladké palacinkové cesto. Cesto necháme 20 minút postáť. Palacinky upečieme na malom množstve masla alebo oleja. Na každú palacinku nanesieme tenkú vrstvu čokoládovo-orieškového krému a uložíme ich postupne na seba, kým nevznikne torta. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády a šľahačky. Nakoniec tortu ozdobíme orieškami alebo ovocím podľa chuti.