Potrebujeme na cesto:
1 a 3/4 šálky hladkej múky
1/2 šálky práškového cukru
200 g medu
125 g slovenského masla
3 vajcia
3 PL slovenskej kyslej smotany
1 ČL perníkového korenia
Potrebujeme na plnku:
slivkový lekvár
Postup:
Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtky, med a mixérom vyšľaháme. Zľahka vareškou primiešame múku zmiešanú s perníkovým korením , kyslú smotanu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej podlhovastej formy na chlebík. Pečieme pri 165 °C po dobu 50 - 60 minút.
Vychladnutý perník rozrežeme na 3 časti a plníme slivkovým lekvárom. Jednotlivé vrstvy pritlačíme, necháme pár hodín odpočívať vo vzduchotesnej nádobe a môžeme servírovať.