obrazok zahlavie

Prekladaný perník

Potrebujeme na cesto: 
1 a 3/4 šálky hladkej múky 
1/2 šálky práškového cukru 
200 g medu 
125 g slovenského masla 
3 vajcia 
3 PL slovenskej kyslej smotany 
1 ČL perníkového korenia

Potrebujeme na plnku: 
slivkový lekvár 

Postup: 
Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtky, med a mixérom vyšľaháme. Zľahka vareškou primiešame múku zmiešanú s perníkovým korením , kyslú smotanu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej podlhovastej formy na chlebík. Pečieme pri 165 °C po dobu 50 - 60 minút. Vychladnutý perník rozrežeme na 3 časti a plníme slivkovým lekvárom. Jednotlivé vrstvy pritlačíme, necháme pár hodín odpočívať vo vzduchotesnej nádobe a môžeme servírovať.