obrazok zahlavie

Punčové rezy

Na piškótové cesto potrebujeme:
7 PL polohrubej múky
8 PL kryštálového cukru
8 PL vody
8 vajec
1 balenie kypriaceho prášku

Na farebné cesto potrebujeme:
250 g slovenského masla
450 g marhuľového džemu
2 hrnčeky práškového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
500 ml malinového sirupu
100 ml rumu
½ balenia kypriaceho prášku
7 vajec
3 ks punčovej polevy
punčovú arómu
čokoládový toping
papier na pečenie

Postup:
Do vyšľahaných bielkov pridáme cukor, žĺtky a vodu. Zmes rozdelíme na dve polovice. Múku s kypriacim práškom do cesta primiešame až tesne pred pečením. Upečieme dva pláty cesta na plechu vyloženom papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do peny. Primiešame múku premiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh. Zmes rozdelíme na dve časti: žltú a červenú (pridáme potravinárske farbivo). Na plech vyložený papierom na pečenie lyžicou striedavo pridávame z každej farby cesta. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C. Piškótový plát natrieme polovicou džemu, uložíme naň farebné cesto, ktoré popicháme vidličkou a polejeme malinovým sirupom zmiešaným s rumom a punčovou arómou. Natrieme zvyšným džemom, prikryjeme druhým plátom cesta a polejeme punčovou polevou. Polevu necháme dôkladne stuhnúť. Polejeme čokoládovým topingom.