obrazok zahlavie

Rebarborový koláč s posýpkou

Na posýpku potrebujeme: 
2 lyžice slovenského roztopeného masla 
1 hrnček detskej krupice 
 4 lyžice cukru 

Na cesto potrebujeme: 
2 celé vajcia 
1/2 pohára kryštálového cukru 
1 pohár vlažného slovenského mlieka 
1/2 pohár oleja 
2 poháre polohrubej múky 
1 balenie prášku do pečiva 
1 lyžička škorice 
rebarboru podľa chuti 
Pre sladší koláčik jahody podľa chuti 

Postup: 
Predohrejeme si trúbu na 175°C. Na posýpku si premiešame detskú krupicu s cukrom, potom pridáme roztopené slovenské maslo a opäť premiešame. Rebarboru očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do misky a posypeme cukrom a škoricou. Necháme postáť asi pol hodinu. Zatiaľ rebarbora zmäkne a pustí šťavu, ktorú zlejeme. Menší plech pomastíme slovenským maslom a vysypeme múkou. V miske vymiešame dopenista vajíčka s cukrom. Pridáme olej, slovenské mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vylejeme na plech a na vrch poukladáme nakrájané jahody a rebarboru. Posypeme drobenkou a dáme piecť na asi 30 minút.