Na posýpku potrebujeme:
2 lyžice slovenského roztopeného masla
1 hrnček detskej krupice
4 lyžice cukru
Na cesto potrebujeme:
2 celé vajcia
1/2 pohára kryštálového cukru
1 pohár vlažného slovenského mlieka
1/2 pohár oleja
2 poháre polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
1 lyžička škorice
rebarboru podľa chuti
Pre sladší koláčik jahody podľa chuti
Postup:
Predohrejeme si trúbu na 175°C.
Na posýpku si premiešame detskú krupicu s cukrom, potom pridáme roztopené slovenské maslo a opäť premiešame.
Rebarboru očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do misky a posypeme cukrom a škoricou. Necháme postáť asi pol hodinu. Zatiaľ rebarbora zmäkne a pustí šťavu, ktorú zlejeme.
Menší plech pomastíme slovenským maslom a vysypeme múkou. V miske vymiešame dopenista vajíčka s cukrom. Pridáme olej, slovenské mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vylejeme na plech a na vrch poukladáme nakrájané jahody a rebarboru. Posypeme drobenkou a dáme piecť na asi 30 minút.