Potrebujeme:
220 g slovenského masla
4 žĺtky
200 g cukru
citrónovú kôru
vanilku
4 bielky
270 g polohrubej múky
500 g ríbezlí
Na cukrový sneh potrebujeme:
200 g cukru
1/8 l vody
4 bielky
Postup:
Do vymiešaného masla dôkladne zamiešame cukor, žĺtky, citrónovú kôru a vanilku. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Do zmesi striedavo pridávame sneh a preosiatu múku. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Tortovú formu naplníme cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C do zlatista. Na upečený korpus poukladáme ríbezle, na ne navrstvíme cukrový sneh. Cukrový sneh pripravíme rozpustením cukru v prevarenej vode a zmiešaním so snehom z vyšľahaných bielkov. Koláč vrátime do rúry a pečieme ešte približne 4 minúty.