Potrebujeme na cesto:
500 g polohrubej múky
1 balíček sušeného droždia
300 ml slovenského plnotučného mlieka
1,5 PL rastlinného oleja
1,5 PL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
2 celé vajcia
Potrebujeme na plnku:
250 g slovenského plnotučného tvarohu
1 žĺtok
1 balíček vanilkového cukru
2 PL práškového cukru
200 g sliviek
2 PL rumu
3 PL kryštálového cukru
Postup:
Z mlieka a droždia necháme vykysnúť kvások. Múku, vajcia, cukor, olej a soľ zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme bochník. Vyvaľkáme ho do kruhu na hrúbku asi 1 cm a hneď vykrajujeme kolieska pomocou pohára.
Tvarohovú plnku pripravíme vymiešaním tvarohu, žĺtka, práškového a vanilkového cukru. Slivkovú plnku pripravíme povarením sliviek pokrájaných na polovice s 2 PL rumu a 3 PL kryštálového cukru kým trochu zmäknú, potom necháme šťavu odpariť a pred plnením vychladnúť. Do stredu každého urobíme jamku a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do jamiek vkladáme lyžičkou tvarohovú plnku a do jej stredu slivkovú plnku. Naplnené koláče nakoniec potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút.