Na koláč potrebujeme:
2 vajcia
250 g kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
250 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
1 balenie kypriaceho prášku
250 ml slovenského mlieka
250 ml oleja
jahody
Na posýpku potrebujeme:
60 g slovenského masla
60 g kryštálového cukru
120 g polohrubej múky
práškový cukor na posypanie
Postup:
Pripravíme si posýpku tak, že slovenské maslo, kryštálový cukor a múku rozmrvíme v miske. V druhej miske spracujeme suroviny na cesto tak, že vajcia vyšľaháme s troškou cukru, postupne pridávame aj zvyšný cukor a vyšľaháme do hustej peny. Pridáme slovenské mlieko, olej a premiešame. Múku v samostatnej miske premiešame s kypriacim práškom. Múku s kypriacim práškom postupne zašľaháme do cesta. Cesto rovnomerne navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto husto ukladáme umyté a prekrojené jahody. Posypeme posýpkou a pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame.