obrazok zahlavie

Rýchly jahodový koláč

Na koláč potrebujeme: 
2 vajcia 
250 g kryštálového cukru 
1 balenie vanilkového cukru 
250 g hladkej múky 
100 g polohrubej múky 
1 balenie kypriaceho prášku 
250 ml slovenského mlieka 
250 ml oleja 
jahody 

Na posýpku potrebujeme: 
60 g slovenského masla 
60 g kryštálového cukru 
120 g polohrubej múky 
práškový cukor na posypanie 

Postup: 
Pripravíme si posýpku tak, že slovenské maslo, kryštálový cukor a múku rozmrvíme v miske. V druhej miske spracujeme suroviny na cesto tak, že vajcia vyšľaháme s troškou cukru, postupne pridávame aj zvyšný cukor a vyšľaháme do hustej peny. Pridáme slovenské mlieko, olej a premiešame. Múku v samostatnej miske premiešame s kypriacim práškom. Múku s kypriacim práškom postupne zašľaháme do cesta. Cesto rovnomerne navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto husto ukladáme umyté a prekrojené jahody. Posypeme posýpkou a pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame.